Amikor nem zárja ki egymást az ülés meg a fekvés

Fotelágy

Szeretnéd a vendégszobát egy kicsit felújítani? Ez esetben nem muszáj ágyat vagy nagyméretű kihúzható kanapét betenned a helyiségbe. Elég, hogyha egy többfunkciós bútort választasz a vendégek elszállásolására. Olyan bútort keresel amire kényelmesen leülhetsz, de akár alvásra is megfelel? A fotelágy a megoldás a problémádra. A speciális bútort ugyanis alkalmazhatod fotelként is, hogyha épp nincsenek nálad vendégek.

Ha megérkeznek a barátaid, akkor nincs más feladatod, mint kihajtani a fotelt, és máris ágyat tudsz belőle csinálni. Tudtad, hogy régen a legtöbben a nedvesség és a rágcsálók nem kívánatos kellemetlen hatásaitól próbáltak védekezni, amikor megalkották az ágyakat? Amikor az emberek barlangokban éltek, akkor kialakítottak maguknak egy kisméretű padkát. Éppen akkorát, amelyen kényelmesen elfértek, az ágy alá pedig fahasábokat helyeztek. A kunyhókban más volt a kialakítás módja, hiszen földkupacot hoztak létre, amin eltöltötték az éjszakákat.

A régi időkben sokat vadásztak azért az emberek, hogy felhasználják a bundát, a szőrt és a bőrt, amivel melegíthették a testüket. A legelső ágyat kliné-nek nevezték el, ami a görögök korában volt használatos. Ez jobbára fából, márványból és nemesfémből készült. A középkori rövid franciaágy nem tette lehetővé a fekvést. Szinte ülve aludtak rajta az emberek. Majd megjelentek a baldachinos modellek, amelyekre még manapság is nagy a kereslet. A 20. század közepétől már bejött a műanyag, amit igen sok vállalkozás állít elő napjainkban is.

A fotelágy, amit egyszerűen beszerezhetsz a butorolcson-webaruhaz.hu webshopból, igazán jó minőségű. Az online áruházban megrendelhet karos vagy kar nélküli kivitelt egyaránt. A karos fotelágy talán azért jobb, mert biztonságot nyújt a rajta alvó személynek. A fordulásoknál nehezebben esik le róla. Természetesen a kar nélküli modell is biztonságos és rendkívül egyszerűen átalakítható ággyá. Egy vastagabb és puhább fedőmatraccal még kényelmesebbé varázsolható, a speciálisnak nevezhető bútordarab.