Az alapanyagnak számító fehér rum

A fehér rum sok koktél alapanyaga
A fehér rum sok koktél alapanyaga

Egy szép fehér homokos tengerpart, napernyők, koktélok. Szinte mindenki álmodozik ilyesmiről. Nem is gondolnánk, hogy ez az álmunk szinte meg sem valósulhatna, ha nem volna a fehér rum. Ez az ital ugyanis nagyon sok koktél alapanyaga és nélkülözhetetlen része.

Itt is van máris néhány ilyen koktél Havana Beach, Blue Hawaiian, Costa del Solo, Bacardi Coctail. Ezekben a koktélokban a sok összetevő mellett, egy dolog közös, hogy mindegyikük elengedhetetlen alapanyaga, kisebb-nagyobb mértékben a fehér rum.

Mielőtt belekerülne kedvenc koktélunkba ez a kedvelt ital, aminek alkoholtartalma 37-40% között van, pár hónapig úgynevezett tankokban érlelik, amelyeket üveggel bélelnek. A megfelelő idő után, első lépésben leszűrik, majd ha minden rendben, gondosan palackozzák.

Ez a palackba zárt csoda aztán csak arra vár, hogy valaki kiengedje „börtönéből” és arra használja, amire a legjobban szeretné. A fehér rum nemcsak koktélok nélkülözhetetlen része, hanem más, például gyümölcsökkel ízesített rumok alapanyaga is lehet.