Az inzulinrezisztencia nehezíti a fogyást

Inzulinrezisztencia

Bárhogy és bármivel is próbálkozik, sehogy nem sikerül megszabadulnia a túlsúlytól? Nem vált be egyetlen diétás tipp és nem hozott látható eredmény egyik fogyókúra sem? Gondolt már rá, hogy inzulinrezisztencia is állhat a dolog hátterében? Amennyiben menstruációs zavaroktól, meddőségtől, szőrösödéstől és/vagy hajhullástól is szenved, akkor nagy az esélye, hogy erről van szó.

Egyszerű vizsgálat hamar kimutatja, ha inzulinrezisztens és ha igen, akkor speciális diétát kell követnie, nemcsak a súlyvesztés, hanem az egészsége megőrzése érdekében is. Továbbá fontos a rendszeres mozgás is, ami a helyes táplálkozással együtt segít a tünetmentesség elérésében.

Ugyanakkor tudni kell, hogy az inzulinrezisztencia nem tűnik el teljesen. Egy egész életen át figyelni kell majd az étkezésre és a sportot sem szabad többé elhanyagolni, amennyiben nem szeretne újból az inzulinrezisztencia kellemetlen tüneteivel szembenézni, illetve a cukorbetegséget is megelőzné. Ugyanis az IR a diabétesz előfutára, amit ha nem tart kordában, akkor nagyon súlyossá válhat.