Disznóvágás gyorsabban is elvégezhető

Pengék disznóvágáshoz

Régen a disznóvágás egy családi esemény volt, ami egy egész napig vagy akár kettőig is eltartott, ugyanis a jól bevált módszerek hatékonyak voltak, de rettentő időigényesek. A böllér egymaga, egyetlen késsel szedte fel a disznót és darabolta fel, hogy a konyhában további fázisokon mehessen át a hús.

Már ez önmagában is sok időt és energiát vett fel, ráadásul még csak ezután kezdődött a munka java. A beleket és a hólyagot ki kellett pucolni, a szerveket megfőzni, darabolni, a megfelelő húsrészeket előkészíteni a kolbásznak és tepertőnek, a csontokat, oldalast, bőrt, fejet lesózni és még kismilliónyi feladat, ami ezek közben felmerül.

Többek között ott volt a kolbász és a hurka hozzávalóinak ledarálása, amit a mai emberek el sem tudnák képzelni elektromos szerkezet nélkül, de akkor bizony egy mechanikusan működő típussal végezték el. Ugyanúgy a töltést is csak kézi erővel hajtották végre. Továbbá, a csontozás feladata is váratott magára, ami szintén nem gyerekjáték.

Bár ezt ma is kézzel kell megvalósítani, de szerencsére ehhez is van már modern segítség. Vannak olyan pengék, amelyek nem nélkülözhetetlenek, de elképesztően felgyorsítják és növelik a munka élvezetét. Például a bordakihúzó jelentősen lerövidíti ezt a folyamatot és még a végeredmény is szebb lehet vele.

A cserélhető pengéje rozsdamentes anyagból készül, míg a nyele egy erős műanyag, így a tisztán tartása roppant egyszerű. Profi böllérek és hentesek is előszeretettel használják, mert gyors és tiszta munkát tesz lehetővé. Alaptartozékként 14 mm penge jár hozzá, de általában mindenki szokott rendelni mellé egy 20 mm változatot is, mert a nagyobb csontokkal csak ez birkózik meg.

Ha Ön is szeretne egy ilyen hasznos eszközt, akkor csak a bollerbolt.hu weboldalra kell ellátogatnia, ahol többféle kialakításban, akár szettben is pillanatok alatt megrendelhető. Sőt, pengéket is értékesítenek, így bordakihúzóval együtt is lehet tartalékba vásárolni ezekből, vagy a későbbiekben vissza lehet térni ezekért, ha szükség lenne rájuk.