A kilincs a kezében ragadt – tartja a mondás

Kezében maradt a kilincs? Itt a segítség!

Persze az ilyen helyzetekben nem ragad semmi sehová, hanem egyszerűen arról van szó, hogy a kilincs kijött a helyéről vagy éppen letörött. Szerencsére ez nem is túl nagy probléma, így a http://ablakzarjavitas.hu/kilincsfelujitas/ linken bemutatkozó Csányi Ferenc lakatos pillanatok alatt helyre tudja hozni a dolgot.

Sőt, ha már a kilincs amúgy is lekerült a helyéről, igény szerint a felújítását is vállalja. A régi sárgaréz, alpakka és alumínium markolatoknak újra csodás fényt kölcsönöz és olyan remek állapotban szereli vissza, mintha új példányok kerültek volna fel a nyílászárókra. Először egy savas pác fürdőbe helyezi ezeket, majd egy drótkoronggal tisztítja meg a felületeket.

A polírozó-csiszoló korong felel az egyenletességért, a fibrisz kefe használata pedig a csiszolás nyomait tűnteti el. Viszont ahhoz, hogy a kilincsek szép fényesek is legyenek, rongykorong és fényesítő massza bevetésére is szükség van. Ugyanakkor, ahogy az a http://ablakzarjavitas.hu/kilincsfelujitas/ linken is látható, az eredmény nem marad el.