gerinctorna a gyógytorna

Gyógytorna gerincre – Tényleg segíthet?

Gyakran el sem tudják gondolni az emberek, hogy mennyi probléma származik abból, ha nem cselekednek időben. A kényelem meghatározó a modern világban, amiért hajlandóak a legtöbben sok mindent feladni. Egy átdolgozott nap után, ami a leggyakrabban nem megerőltető fizikai munkát foglal magába, hanem főként valamilyen ülő tevékenységet, jogosan érezheti azt bárki, hogy pihennie kell.

Azonban, az ideje nagy részében már így is csak ült, majd hazamenve ugyanazt folytatja lazítás gyanánt a számítógép vagy televízió előtt, akkor ez csak olaj a tűzre. Hiába ugyanis a heverészés, a munkahelyen kialakult fájdalom nem fog attól elmúlni, sőt! Nagy rá az esély, hogy tovább fokozódik a fájdalomérzet és egy hirtelen mozdulat során, akár még komolyabb fizikai panaszok, tünetek fejlődnek ki. Itt a hatékony kezelés egyértelműen a mozgás. A kezdeti időszakban, még a hagyományos tornák, sportok is sokat segíthetnek és kialakíthatnak egyensúlyi állapotot.

Van az a szint, amikor ez már nem elég. Ilyenkor jönnek a speciális gyógytornák. A gerinctorna a gyógytorna egyik leggyakrabban alkalmazott módszere. Ezen eljárás keretében a konkrét ok lesz feltárva és megcélozva. Ilyen módon a hatékonyság nagyban fokozható. Legyen az gerinc-, vagy porckorongsérv, nyaki-, illetve derékfájdalom, ezek mindegyike enyhíthető a személyre szabott terápiával. Természetesen az előrehaladott állapot fontos tényező. Van az a pont, amikor már csak a műtét segít, de ekkor a rehabilitációs időszakban úgy is kelleni fog gyógytornára járni.

Mivel a gyógytorna a panaszokon át a konkrét okot veszi célba, ezért a fájdalom enyhülésén túl esély van a teljes rehabilitációra. De ez közel sem jelenti azt, hogy abba lehet hagyni. Mivel az életvitel gyakran ugyanaz marad, így ha nem lesz folyamatosan ellensúlyozva, akkor a panaszok gyorsan kiújulnak és minden kezdődik előröl. A folyamatos mozgásnak ugyanakkor megvan a maga előnye, amit tapasztalni fog mindenki, aki elhatározza magát mellette. Itt az ideje egy új életstílust kialakítani, aminek meglesz a maga előnye több tekintetben. Egyszerűen csak bele kell vágni.