Itt az ősz, változnak a színek, hullanak a levelek!

Lombfúvó és szívó

Ez az időszak igazán csodás, hiszen a természet valami varázslatos átalakuláson megy át, azonban a nagyszerű látvány mellett, hátrányát is látjuk ennek a változásnak, hiszen a fák, bokrok levelei nemcsak színt váltanak, hanem le is hullnak, amit a ház körül kénytelenek vagyunk összegyűjteni.

Szerencsére azonban nem kell csupán a hagyományos módszerekre hagyatkozni, hiszen a vesszőseprű, lapát és fonott kosár mellett, már a lombfúvó és szívó berendezések egész sora is a rendelkezésünkre áll. Ezek a nagyszerű kerti elektromos kellékek jelentősen lerövidítik a levélgyűjtés idejét és lecsökkentik az ehhez szükséges energia befektetés is, valamint még érdekessé, szórakoztatóvá teszik ezt a tevékenységet.

Hiszen nem kell görnyedni, hajlongani és egy hirtelen felkerekedő szél sem teheti tönkre a munkákat, hanem csak végig kell sétálni az udvaron, kertben és összefújni vagy a zsákba beleszívni a színpompás leveleket. Igény szerint választhat a technológiákból, illetve azt is számba veheti, hogy mit szeretne kezdeni majd az összegyűlt halommal.

Ugyanakkor egy olyan készüléket is választhat, ami szívni és fújni egyaránt tud, így akár alkalmanként is másképp járhat el. Ha lombszívó mellett dönt vagy egy olyan modellt választ, ami ezzel a funkcióval is rendelkezik, akkor a gyűjtőzsák segítségével bárhová elszállíthatja az udvarát elcsúfító elemeket, míg a fúvós változattal egy olyan helyre kell eltolja azokat, ahol véglegesen ott fognak maradni.

Továbbá azon is el kell gondolkodni, hogy vállon hordható típus vagy egy kerekeken tolható verzió lenne előnyösebb, ugyanis bizonyos mennyiség felett igencsak nehéz háton tartani nemcsak a gép súlyát, hanem még a levelekét is. Ezt általában a területhez mérten szokták megszabni.

Egy átlagos méretű kert esetében még megfelelő lehet a vállra akasztható lombfúvó és/vagy szívó is, de nagyobb udvarokhoz a görgőkön mozgatható példányok jelenthetnek kényelmesebb megoldást. Fontolja meg a döntését és tegye lényegesen könnyebbé az őszi kerti munkát!