Kellemesen nyugtató hatású a levendula olaj

Levendulamező
Levendulamező

Jó, ha az életünk minden lépését természetes anyagokkal tudjuk kísérni. Kezdve az élelmiszerektől és gyógynövényektől a ruháinkon keresztül a kozmetikumokig. A legtöbben túlestek a vegyipar áldásos termékein, és sokan visszatértek a természetes termékekhez.

Ezek ugyanis sokkal kíméletesebben hatnak és emberbarátiak. Egyik ilyen a levendula olaj, amely nyugtató hatásáról ismert. Ez a növény mediterrán térségben őshonos, hiszen kedveli a forró napsütést, és kevés vízzel is beéri.

A száraz meleg éghajlat ellensúlyozására a növény védekezésül olajat termel. Ezt hasznosítja az ember, amikor lepárlással illóolajat készít. A levendula olaj csak akkor fejti ki hatását, ha növényekből készül. Az illatolajoknak a jobb esetben kellemes illat mellett semmilyen egészségjavító hatásuk nincs.

Ez a levendula olaj esetében a nyugtató hatás. Bármilyen módon felhasználható, keverhetjük valamilyen bázisolajba, és használhatjuk masszázsolajként, csepegtethetjük fürdővízbe vagy a párnánkra, de párologtatóba is.