Lakásriasztók a gyors reagálásért

A lakásriasztók praktikus eszközök
A lakásriasztók praktikus eszközök

Az emberek meg szeretnék védeni családjukat és értéktárgyaikat azokkal szemben, akik kárt tehetnek bennük. Ezért egyre népszerűbbek a lakásriasztók a családi házakban és a panellakásokban.

Mivel egyre több betörésről és bűncselekményről hallani mostanában, az emberek szeretnek felkészülni a rájuk leselkedő csalókkal szemben. A lakásriasztók felszerelése mellé pedig elkél a kamerás megfigyelő rendszer is.

Ha egy betörő azzal szembesül, hogy videón megfigyelik és könnyen kiderülhet a kiléte, akkor valószínű, hogy távozik, semmint kockáztasson. Ha mégsem ijedne meg ettől és a kamera kiiktatásával úgy érzi, hogy most már biztonságban közlekedhet egy idegen lakásban, akkor a lakásriasztó kerül az útjába. Ez a hangjelzése által a szomszédság és a hatóság figyelmét is felkelti.

A profi lakásriasztók közvetlen kapcsolatban vannak egy biztonsági céggel vagy közvetlenül a rendőrséggel, így rövid időn belül képesek reagálni a behatolásra és az illetéktelen személy kézre kerítése valószínűbb, mintha csak magában jelezne a riasztó.