traktor

Mennyibe kerül egy traktor?

A különféle traktorok, más néven mezőgazdasági vontatók nélkül egyszerűen elképzelhetetlen lenne, a gyakran nehéz mezőgazdasági, állattenyésztéssel kapcsolatos, illetve erdészeti feladatok ellátása. Ha másra nem is, de szállításra mindenképpen szükség lesz, amihez jól jön a magas motorteljesítmény. A traktorok egyre gyakrabban jelennek meg a közutakon, de főként azon helyiségek közelében, ahol sok szántóföld van.

Felépítésük minden részletében úgy lettek létrehozva, hogy a gyakran igen zord körülmények között ugyanúgy megállják a helyüket. Ebben a kimagasló meghajtó rendszeren túl, a nagy bordákkal ellátott, széles kerekek játszanak főszerepet. A jó súlyelosztás segít abban, hogy még a lágyabb talajfelszínen se süllyedjenek el. Persze előfordulnak tengelyig elásott traktorokról képek, de ezek viszonylag ritkák. A durva gumibordák remek tapadást nyújtanak a földfelszínen, de a forró aszfalton viszonylag gyorsan kopnak, ezért nem szeretnek itt közlekedni vele a gazdák.

Legyen szó fakitermelésről, bozótirtásról, tönkök eltávolításáról, szántásról, vetésről, trágyahordásról, a mezőgazdasági vontató általában utánfutóval vagy valamilyen speciális kiegészítő rendszerrel felvértezve rendületlenül teszi a dolgát. Mennyibe kerül egy ilyen eszköz? Ha kíváncsi vagy arra, hogy most milyen árakon mozognak a traktorok, akkor egyszerűen kattints a www.novara.hu linkre! A válasz közel sem egyszerű, mivel rengeteg típus érhető el, még azonos márkán belül is. A teljesítmény, a méret, az egyedi felszereltség mind növelik a költségeket. Ha mégis összeget kellene mondani, akkor legalább a 10 millió forintos tétellel kell kalkulálni alapvetően és innen határ a csillagos ég.

A kihasználás függvényében a költségek megtérülnek, valamint egy minőségi traktor évtizedeken keresztül, minimális szervizelés mellett használható ki. A Novara felhozatalában megéri alaposabban elmerülni, ugyanis sok területet lefed, főleg úgy, hogy számos kiegészítő rendszert kínál, amikkel a termelékenység a legtöbbször növelhető. Itt az ideje felzárkózni a magas elvárásokhoz, ami nem lesz nehéz egy kiváló munkatársként használható traktor kormánya mögött ülve.