Milyen esetekben segít az infraszauna?

Az infraszauna enyhíti az ízületi fájdalmakat
Az infraszauna enyhíti az ízületi fájdalmakat

Az ízületi problémák sok embernek okoznak kellemetlenséget. Kezelésre többféle megoldás is létezik. Az egyik ilyen remek lehetőség az infraszauna használata.

Az infraterápia bizonyítottan enyhíti az ízületi fájdalmakat, mindamellett sikeresen alkalmazzák a zúzódások, ficamok és az egyéb izom vagy ízületi sérülések esetén is. Az infraszauna lámpái által termelt hőenergia hatására, a vérerek kitágulnak és az izmok ellazulnak.

Ez lehetővé teszi a bő vérellátást, ami szükséges a sérült izomsejtek mielőbbi regenerálódásához. A vér tápanyagot és oxigénben dús vért szállít az izmokhoz, amire szükség van a gyors felépülésben. Persze az infraszauna nemcsak a sérülések kezelésére alkalmas.

Egy kemény edzés után is remekül használható, hogy ellazítsa a fáradt izmokat. Ugyanakkor az intenzív izzadás segít megszabadulni a szövetek mélyére lerakódott salakanyagoktól. Megtisztítja a testet a káros vegyületektől és fokozza az anyagcserét. Már pár perc után érezni lehet a hatását. Az infraszauna használata tehát minden szempontból roppant egészséges.