Műholdas tv helyett válassza a kábeltévét, erre biztatnak a szolgáltatók.

Műholdas tv helyett válassza a kábeles változatot
Műholdas tv helyett válassza a kábeles változatot

Rég elmúlt, amikor csak pár TV adó volt fogható, és a szobai antenna forgatásán túl nem sokat lehetett tenni a vétel javítása érdekében. Az űrkorszak a tévézést is alaposan felforgatta, hiszen új lehetőségeket nyitott meg a műholdas műsorszórás, akkora területek váltak elérhető áron jól lefedhetővé, amit földi hálózattal nem lehetne biztosítani.

Most már el lehet tűnődni azon, hogy a műholdas tv helyett válassza a földi műsorszórást valaki, vagy sem. Bár lassan csak a helyi kábeltévék esetében lehet földi adásról beszélni. A szolgáltatók már nemcsak a kereskedelmi, hanem a közszolgálati adók műsorait is műholdról veszik és játsszák át a kiépített hálózatukon a fogyasztóknak.

De ahol nem éri meg hálózatot kiépíteni, ott nem lehet ajánlani, hogy a műholdas tv helyett válassza a kábeltévét. Ilyen esetekben a szolgáltatók digitális műholdas adások vételére alkalmas beltéri egységeket adnak a fogyasztóknak, és így nézhetik az előfizetésben kiválasztott csatornákat. Elérhető sok adás „ingyenesen” is, hiszen sok csatorna kódolatlanul sugározza adását.