Roppant takarékos az öntöttvas sparhelt

Öntöttvas sparhelt

Egyre népszerűbbek az úgynevezett takarékos tűzhelyek, amelyeknek Magyarország számos területén megvan a maguk ismert neve. Az öntöttvas sparhelt név a német spar Herd kifejezésből ered, ami a fent említett energiatakarékos fűtőberendezésre utal. Ezt azért szeretik annyian, mert ez a fatüzelésű tűzhely egyben kályhaként is funkcionálhat és a hatékonyságát még inkább fokozza, hogy abban nyugodtan el lehet égetni különféle háztáji és háztartási hulladékot.

Ezt faluhelyen nagyon szívesen választják akkor, amikor nincs szükség nagy tűzre, csak épp egy kevésre, hogy valamennyire meleg legyen a helyiségben vagy némi vizet fel lehessen melegíteni. Az öntöttvas sparhelt annyira profi, hogy manapság ez a reneszánszát éli és aki csak teheti, ezt választja. A fent említett pozitív tulajdonságokat ismerve nem meglepő, hogy miért válik az öntöttvas sparhel egyre divatosabbá, főleg falusi házaknál és hétvégi lakásoknál, ahol a luxus és modernség nem éppen a legfontosabb.

Az öntöttvas sparhelt takaréktűzhelynek nevezni roppant találó, ugyanis ez a kellék igazán energiatakarékos. Ezt elég egyszer megrakni ahhoz, hogy azon sütni, főzni vagy épp az ételeket melegen tartani lehessen. A kandalloepites.hu weblapon fellelhető cégnél nem csupán ez, hanem a légfűtéses fűtőeszköz is beszerezhető. Ez a profi, különleges kandalló Nyíregyháza városába is kiszállítható. A légfűtéses szerkezet előnye abban rejlik, hogy lassan forgatja a lakás légterében lévő levegőt és egyenletesen fűti fel azt.

Ez a megoldás pedig sokszor azért jobb, mint a megszokott technikák, mert így garantált az egységesebb hő-eloszlás, ami azt jelenti, hogy a szobában mindenhol egyenletesen meleg lesz. Az efféle kandalló Nyíregyháza megannyi otthonában azért kedvelt, mert ez sokkal jobban teljesít, mint a megszokott, régebbi cserép- és hagyományos kályha. Ezen két berendezésnél a kályha közelében melegebb, a távoli sarkokban hidegebb van. Emiatt pedig a szerkezet mellett izzad az ember, míg egy távolabbi sarokban, még normál hőmérséklet mellett is hidegnek érezheti.