Star Wars képregények magyarul

Magyar nyelven is olvashatóak a Star Wars képregények
Magyar nyelven is olvashatóak a Star Wars képregények

Aki egy kicsit is konyít a Csillagok Háborúja tudományos fantasztikus történethez, azt is tudja, hogy a filmek nem a történet időrendi sorrendjében készültek.

Mivel az egész médiaipar a filmeket vette alapul, így a Star Wars képregények is nagyjából követték a filmek megjelenésének sorrendjét. A magyar Star Wars képregény kezdetét 1982-re tehetjük, amikor Cs. Horváth Tibor és Fazekas Attila aranytollából kicsordult az első remekre szabott sorozat.

A Birodalom visszavág részét éppen azon a héten mutatták be Magyarországon és remek marketingérzékre utalva, párhuzamosan árulták a képregényeket is. Az érdekessége ennek az első képregénynek, hogy a párbeszédek eredetiek, mármint nem fordítások, hanem a szerzők által kitalált szöveg. Nagy sikert aratott.

Erre az elsöprő sikerre felbuzdulva, még a folyó év végén megjelenik az Star Wars képregények következő része, a Csillagok Háborúja, két kötetben. Szükség volt a 2 kötetes megoldásra, mert a történetet így is nehéz volt a lapokra zsúfolni. Kerek 25 év után sikerült a rajongókat újra boldoggá tenni. Megjelent az új sorozat. Önnek van már?

Print Friendly, PDF & Email