Személyes vagy személytelen születésnapi ajándék

Milyen a jó születésnapi ajándék?
Milyen a jó születésnapi ajándék?

Az ajándékokat a legtöbben szívesen megtartják azért, hogy a későbbiekben is visszaemlékezhessenek az eseményre. Szinte mindegyik születésnapi ajándék elfoglalhatja a helyét a polcon és az emlékek között.

A jellegzetes, mérföldkőnek számító születésnapok speciális ajándékot igényelnek. Ilyenkor, a betöltött életkorhoz kapcsolódó meglepetések nagyon odaillőek és különlegesek lehetnek. Például bögre, amin az illető életkora szerepel, póló, ami azt hirdeti, hogy milyen abban az életkorban lenni.

A leggyakrabban ilyen születésnapi ajándék baráti társaságok tagjai között jelenik meg. Nem tanácsos olyan távoli rokonnak ilyesmit ajándékozni, akivel csak ritkán szokott találkozni, mivel nem biztos, hogy a vicces meglepetést annyira szívesen fogadja a rokon, mint ahogyan ezt Ön szeretné.

Ennek a legfőbb oka az lehet, hogy az ilyen születésnapi ajándék általában céloz valamire, illetve kifiguráz valamit és ha nem ismeri a megajándékozottat, akkor a poén balul is elsülhet. Jobban jár, ha valami személytelent és diszkrétet ajándékoz, mintha személyeskedéssel haragot kelt.