vörös rózsa csokrok

Vörös rózsa csokrok ma és régen

vörös rózsa csokrok
Vörös rózsa csokrok

A nők legnagyobb része szereti a virágokat. Az ajándék kiválasztásánál a vörös rózsa csokrok gyakran bekerülnek a top 3-as listába. Különlegessége, hogy évezredek óta megtalálható az emberiség közelében, a görög hiedelem szerint még az ókori istenek között is elterjedt volt. A szerelem istennője, Aphrodité vére festette vörössé az első fehér rózsát, legalábbis a szájhagyomány szerint.

Később az ajándékozás mellett, mint illatosító is megjelent, de nemcsak a fürdőzéshez használták, hanem parfümöt is készítettek belőle. Másik funkciója a tisztelet megnyilvánulásánál alakult ki, a rózsafejekből szőnyeget készítettek, amit ezután a nyertes hadvezérek előtt terítettek le a hazatérésükkor.

Eme különleges virág ma is megmaradt és egyenesen az igaz szerelmet szimbolizálja, gyakran megjelenik a randevúk időszakában és az évfordulókon. A vörös rózsa csokrok minden nő kedvében fognak járni, ajándékozásuk igazán romantikus mozzanat. Az év bármelyik szakában vásárolhat belőle és házhoz, étterembe vagy a munkahelyre is megrendelheti a vörös rózsa csokrokat.