bogrács

A bogrács a szabadtéri főzés alapeszköze

A kiváló ételek elkészítésének van egy olyan titka, amit kevesen ismernek. A megfelelő tűztér az, ami rengeteget jelent. Nem véletlen, hogy a szabadtéren, nyílt láng mellett készült sültek egyszerűen megunhatatlanok. A kellően száraz fa és kiváló szénbrikettekből felszálló füst egy plusz zamatod tud adni, ami tovább fokozza a jó aromákat. Ahhoz viszont, hogy levesek, pörköltek készüljenek ilyen módon, egy strapabíró bogrács pedig teljesen elengedhetetlen.

Szerencsére ennek a beszerzése már nem okoz problémát. A parasztplaza.hu weboldalon online megoldható a különféle méretű és típusú főzőalkalmatosság kiválasztása. Kapható zománcozott, öntvény, tálaló bogrács egyaránt. A tartósság szempontjából az öntöttvas kivitelek minden tekintetben élen járnak.

Akár több generációt ki tudnak szolgálni könnyedén. Nagy előnyük, hogy egyenletes átmelegedést garantálnak, annak ellenére is, hogyha csak bizonyos pontba éri túlnyomórészt a tűz. A vasbogrács esetében érdemes odafigyelni a rozsdásodás megelőzésére, de ezt néhány praktikával és a használatot követő alapos megtisztítással könnyedén el lehet érni.