A Linux vagy a Windows VPS a jobb? Attól függ

Melyik a jobb virtuális szerver?
Melyik a jobb virtuális szerver?

A virtuális szerver szolgáltatás egyre népszerűbb a felhasználók körében, hiszen ez rendkívül sok előnnyel jár. Ilyen szolgáltatás a Rackforest.hu weboldalon is elérhető és igényelhető. Már csak egy kérdést kell eldöntenünk előtte.

Milyen operációs rendszert szeretnénk használni? Linuxot, vagy Windods-t? Ezek alapján állítják össze a virtuális szervereinket (VPS). Persze ez felvet egy újabb kérdést. Még pedig azt, hogy a két lehetőség közül melyik a jobb?

Nos, ez egy olyan kérdés, amire nem lehet egyértelmű választ adni. Nyilván mindkét operációs rendszernek megvan a maga előnyei és a hátrányai is. Még a profi szakemberek sem tudnak megegyezni abban, hogy melyik lenne a jobb megoldás. Van, aki a Linuxra esküszik, az ingyenes fejlesztések és a szabadon felhasználható programok miatt.

Mások az egyszerűsége és átláthatósága miatt, a Windows-t részesítik előnyben. Igazából ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy melyik rendszert részesíti előnyben. Ha ezt eldöntöttük, akkor már nincs is más dolgunk, mint felkeresni a Rackforet.hu weboldalt és megrendelni a kívánt szolgáltatást.