Betonkerítés elemek

Tartóoszlopok a betonkerítés elemekhez

Betonkerítés elemek
Betonkerítés elemek

Három magasságban érhetőek el az elemek közé helyezett oszlopok. Ez meghatározza a betonkerítés többi elemének magasságát is. Nem szép, ha az oszlop sokkal magasabb, mint a kerítés, hacsak nincs valami funkciója.

Gyakran kerül a tetejére piramis alakú fedkő, aminek elsősorban esztétikai szerepe van. Ez a díszítőelem vizuálisan lezárja az ég felé magasodó vonalát. A betonkerítés készülhet egymásra épülő elemekből, de olyan esetek is vannak, amikor a felső rész fa, vagy drót, esetleg kovácsoltvas.

Amikor a betonkerítés az utcafronton van, általában nem a tömör változatot választják a tulajdonosok, hiszen ez olyan mint egy betonfal. Az igaz, hogy létezik egy áttört elem, ami megbontja a tömörséget, de ezt is inkább olyan helyre építik be, ahol nagy a zaj vagy a por és fontos, hogy az utcáról is minél tömörebb zárás legyen.

A forgalmas utak mellett lévő házaknál erre gyakran van ok. Ha ez nincs, akkor általában csak a hátsó, illetve az oldalsó szomszédoktól való elkerítésre használják a tömör betonkerítés elemeket.